Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonneboiler installateur

Of het nu om een nieuwbouw of een renovatie gaat, de installatie van een zonneboiler is altijd complex. Daarom doe je best een beroep op een erkende zonneboiler installateur. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing en een vlotte werking van je zonneboiler. Hoe en waarom je best verschillende offertes van zonneboiler installateurs vergelijkt? Dat lees je in dit artikel.

Ga snel naar: belang erkende installateurhoe offertes vergelijken?installateur zoeken

 

Werkwijze zonneboiler installateur: 4 stappen

Een zonneboiler op maat van jouw woning en je waterverbruik? Daarvoor werk je best samen met een erkende zonneboiler installateur. Maar hoe verloopt het proces van de aanvraag van je offertes tot de plaatsing van je zonneboiler? We zetten de 4 stappen kort op een rij:

 1. STAP 1: vraag offertes aan
  Heb je een plat of een hellend dak? Uit hoeveel personen bestaat je gezin? Wees zo specifiek mogelijk bij de aanvraag van je offertes. Zo kunnen de zonneboiler installateurs hun voorstel zo goed mogelijk afstemmen op jouw wensen en situatie. TIP: vraag offertes aan bij meerdere zonneboiler installateurs. Zo kan je gericht vergelijken op vlak van prijs, plaatsing, soort zonneboiler, uitvoeringstermijn, … en de juiste keuze maken. Ontvang gratis offertes van zonneboiler installateurs uit jouw regio.
 2. STAP 2: de zonneboiler installateurs komen langs
  Om hun offerte tot in de puntjes te kunnen uitwerken, komen de meeste installateurs bij je thuis langs. Zo krijgen ze een goed beeld van de situatie en de mogelijkheden. Welke capaciteit (volume, aantal collectoren) is nodig om te voldoen aan het verbruik? Is de dakconstructie sterk genoeg voor de zonnecollectoren? Waar en hoe wordt de zonneboiler best geplaatst (oriëntatie, helling, …)?
 3. STAP 3: vergelijk de offertes en maak je keuze
  Nu je de verschillende offertes in handen hebt, is het tijd om ze grondig te vergelijken en een doordachte keuze te maken. Hoe je dat precies kan doen? Iets verder in dit artikel staan enkele tips om gericht te vergelijken. Heb je beslist met welke installateur je in zee wil? Neem dan contact met hem op en geef je akkoord.
 4. STAP 4: de zonneboiler installateur plaatst je zonneboiler
  Het is zover, de zonneboiler installateur gaat aan de slag. Hij installeert de zonnecollectoren op je dak, trekt de leidingen door, plaatst het voorraadvat, … In totaal duurt de volledige installatie van de zonneboiler 1 à 2 dagen.

 

 

Kies voor een erkende zonneboiler installateur

De kwaliteit van je zonneboiler installatie (Behaalt de installatie een optimaal rendement? Voldoet de installatie aan mijn verbruik? Verbruikt ze niet teveel? …) hangt af van de kwaliteit van de plaatsing.

Heb je interesse in een zonneboiler, dan werk je best samen met een erkende installateur. Deze kan o.b.v. jouw wensen en situatie (aantal gezinsleden, verbruik, …) precies bepalen welke installatie met welke capaciteit het meest geschikt is. Een vakman verzekert je ook van een correcte plaatsing (juiste oriëntatie en helling van de collectoren, optimale afstand van de collectoren t.o.v. het voorraadvat, …).

En daar stopt het niet… Samenwerken met een erkende zonneboiler installateur is ook een voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op premies. Een vakman kan je hierover bovendien informeren en eventueel zelfs helpen bij de aanvraag van die premies. Je kan offertes aanvragen bij erkende zonneboiler installateurs via onze offerteservice.

 

installateur zonneboiler

 

Hoe vergelijk ik offertes van zonneboiler installateurs?

De beste offerte voor de installatie van een zonneboiler kiezen? Daarvoor hou je best rekening met de volgende punten:

 

1. Capaciteit van de zonneboiler

Het is belangrijk dat de capaciteit van je zonneboiler goed afgestemd is op je verbruik. Zo moet de inhoud van de boiler in verhouding staan met je warmwaterbehoefte en moet het aantal zonnecollectoren afgestemd zijn op de inhoud van het voorraadvat. Voor een correcte berekening van de vereiste capaciteit vraag je best offertes aan bij gespecialiseerde installateurs. Zo kan je de verschillende voorstellen makkelijk vergelijken.

 

2. Plaatsing van de zonneboiler

Bij de plaatsing van een zonneboiler moet de installateur rekening houden met heel wat factoren. Denk maar aan de stevigheid van je dakconstructie, de ideale hellingshoek voor je zonnecollectoren, de afstand tussen de collectoren en het voorraadvat, … Vraag er zeker naar bij de zonneboiler installateurs en vergelijk dan hun voorstellen.

 

3. Prijs van de zonneboiler

De zonneboiler kosten voor een doorsnee gezin bedragen tussen de 4.000 en de 6.000 euro. Kijk bij het vergelijken van offertes niet alleen naar de prijs van de installatie, maar hou ook rekening met het rendement, de terugverdientijd, … Informeer je hier goed over bij de installateur. Door verschillende offertes aan te vragen krijg je bovendien een beter beeld van de mogelijkheden en prijzen én kan je makkelijker vergelijken. Daarvoor kan je terecht op onze offertepagina.

 

 

TIP: duidelijke afspraken = vlotte samenwerking

Maak op voorhand duidelijke afspraken met je zonneboiler installateur. Spreek bv. samen af welke werkzaamheden en kosten inbegrepen zijn in de offerte en welke niet, wanneer de zonneboiler installatie zal gebeuren, of er eventuele voorbereidende werken moeten gebeuren, …

 

Zonneboiler installateur zoeken in jouw regio?

Op zoek naar een zonneboiler installateur actief in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den haag, Eindhoven, Groningen, Utrecht, …? Wij brengen je graag in contact met erkende vakmannen uit heel Nederland. Je kan bij hen advies en prijzen op maat aanvragen via het onderstaande offerteformulier.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs