Zonneboiler prijs

Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor de klassieke boiler of cv-ketel. Wat de prijs is van een zonneboiler en wanneer je recht hebt op de subsidie voor zonneboilers vind je terug in dit artikel.

 

Wat is een zonneboiler?

Met een zonneboiler voorzie je jezelf van warm water, opgewarmd door de zon. De zonne-energie wordt opgevangen via zonnecollectoren die je plaatst op platte of hellende daken. Een zonneboiler is heel wat milieuvriendelijker en energiezuiniger dan de klassieke zonneboiler. De aankoop ervan verdien je snel terug door de lagere energiekosten.

 

Factoren die de kostprijs van een zonneboiler beïnvloeden

De prijs van een zonneboiler verschilt naargelang het gewenste volume. Afhankelijk van het gewenste model mag je voor een standaard zonneboiler, voor een doorsnee gezin, rekenen op een prijs tussen 4000 en 6000 euro. In deze prijs is de plaatsing inbegrepen. De hoge kostprijs verdien je terug door een lager energieverbruik.
 

Soort zonneboiler Gemiddelde prijs zonneboiler
(incl. btw & plaatsing)
Jaarlijkse besparing
100 liter, 1 collector ± €2.000 à €2.700 ± €70
100 liter, 2 collectoren ± €3.000 ± €90
200 liter, 2 collectoren ± €3.400 à €3.900 ± €125
300 liter, 3 collectoren ± €5.000 ± €190

 
Vergeet niet dat je voor zonneboilers premies kan krijgen van netbeheerders, gemeentes en provincies. Een zonneboiler is dus een goede investering. Als je van plan bent om een zonneboiler aan te kopen, is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Zo kan je niet alleen hun prijzen vergelijken maar ook het rendement van verschillende merken tegen elkaar afwegen. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag online prijzen aan bij erkende installateurs. Klik hier voor meer informatie.

 
zonneboiler prijs
 

Subsidies: voorwaarden & prijzen

Voor de aankoop van een zonneboiler, kan je subsidies krijgen. Deze subsidie kan je krijgen via verschillende kanalen. Zowel de nationale als lokale overheid geven subsidies.

Subsidie via de nationale overheid

Voor de overheid kan je een subsidie krijgen van minstens € 500. Het bedrag is afhankelijk van het type zonneboiler en de soort warmte die hij produceert. Zowel bedrijven als particulieren kunnen een aanvraag indienen.

 

Subsidie via de lokale overheid

In bepaalde gemeentes en provincies kan je ook een aanvraag indienen. Ze zijn niet altijd combineerbaar met de nationale subsidies. Voor meer info, surf naar Energiesubsidiewijzer.nl

 

 

Offertes voor een zonneboiler ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonneboiler. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers