Zonneboiler plaatsen?
Vraag hier gratis prijzen aan.

Zonneboilercombi: werking en prijs

Een zonneboilercombi is een milieuvriendelijk verwarmingssysteem dat het verwarmen van sanitair water en centrale verwarmingswater combineert. Lees hier hoe het verwarmen via een zonneboilercombi in z’n werk gaat en wat de prijs hiervoor is.

 

Zonneboiler werkingWat is een zonneboilercombi?

Een zonneboilercombi verwarmt zowel je sanitaire water als het water voor de centrale verwarming via zonne-energie.
In tegenstelling tot een gewone cv zonneboiler, wordt de zonneboilercombi rechtstreeks aangesloten op de centrale verwarming.

Hiervoor is een constante verwarming van je water gegarandeerd, ook als de zon niet schijnt. Als de zonnecollectoren niet voldoende warmte kunnen opnemen, neemt de cv brander het werk over.

Door deze combinatie kan je op verschillende plaatsen in het huis gelijktijdig warm water afnemen zonder problemen. Daarom is dit type zonneboiler een heel interessante optie voor grote gezinnen.

Een zonneboilercombi is geschikt voor alle cv-systemen. De meest ideale toepassing is echter voor vloerverwarming. Omdat vloerverwarming op lage temperaturen werkt, zal dit met behulp van een combi op zonne-energie het hoogste rendement behalen.

Een zonneboilercombi is een zeer duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen.

 

Prijs zonneboilercombi & energiebesparing

De aanschaffingsprijs voor een zonneboilercombi is een grote kost van ongeveer €5000.
Anderzijds bespaar je aan de hand van centrale verwarming op zonne-energie jaarlijks meer dan 200m³ aan aardgas en 75% van de energie voor de opwarming van het sanitaire water.
Reken op een besparing van 150 tot 175 euro door het verwarmen met een zonneboilercombi.

Er zijn, in tegenstelling tot andere soorten zonneboilers, geen subsidies te verkrijgen voor een zonneboilercombi.

Een zonneboilercombi is vooral interessant voor grote gezinnen die op verschillende plaatsen tegelijk een grote hoeveelheid van warm water nodig hebben.

Benieuwd naar een prijs op maat voor een zonneboilercombi? Vraag hier gratis een offerte aan.

 

Werking zonneboilercombiWerking

Een zonneboilercombi bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat voor het water en een pomp.

De zonnecollectoren vangen de warmte van de zon op en de warmtewisselaars in het voorraadvat brengen vervolgens het cv water en het sanitaire water op temperatuur.

In een zonneboilercombi zit ook een cv brander. Als de boiler niet voldoende warm water kan produceren door een gebrek aan zonnewarmte, wordt de geïntegreerde brander automatisch aangeschakeld om het water in het voorraadvat na te verwarmen.

Doordat deze cv brander in de zonneboilercombi geïntegreerd zit, heb je dus geen externe cv ketel meer nodig. Dit is wel het geval bij een standaard zonneboiler.

 

 

Voor- en nadelen

Na de eenmalige investering van de cv zonneboiler, heb je maandelijks een lagere energiefactuur. De besparing op gewone energie is meer dan 5% groter dan bij een gewone zonneboiler.

 

Deze soort zonneboiler is ideaal voor grote gezinnen. Door de combi kan er op meerdere plaatsen tegelijk warm water afgenomen worden in de woning. Zo kan er probleemloos afgewassen worden terwijl er ergens anders in de woning gedoucht wordt, zonder dat deze twee hinder van elkaar ondervinden.

 

Doordat de warmte afkomstig is van de zonnestralen, wordt er gebruik gemaakt van groene energie. Dit maakt een zonneboilercombi een enorm milieuvriendelijke verwarmingsmethode.

 

De prijs voor een zonneboilercombi ligt hoog. Het is een van de duurste soort binnen de zonneboilers.

 

Een zonneboilercombi is erg groot in omvang en wordt op het dak geplaatst. Er moet dus voldoende plaats voor beschikbaar zijn.

 

Zonneboiler prijs

Alternatieven

Een zonneboilercombi is uiteraard niet de enige vorm van zonneboiler die er bestaat.
De klassieke zonneboiler is de goedkoopste in de reeks en kost ongeveer €3000 (plaatsing en btw incl.).

Verder bestaat er nog de cv zonneboiler, en de boiler met terugloopsysteem. Bovendien heb je bij zonneboilers vaak recht op een subsidie. Ontdek hier de voorwaarden.

Lees hier meer over de verschillende soorten zonneboilers.

Een meer rendabel alternatief voor centrale verwarming op zonne-energie is een warmtepomp. Net als een zonneboilercombi, is de aankoopkost voor een warmtepomp vrij hoog, maar je kan meer energiebesparing bereiken.

Een warmtepomp kan gecombineerd worden met een zonneboiler en zo kan de warmte ophaling verdeeld worden: het tapwater kan verwarmd worden door de zonneboiler, het water voor de centrale verwarming door de warmtepomp, en de naverwarming gebeurt dan aan de hand van een extra cv-ketel.

Benieuwd daar de prijs voor een zonneboilercombi?
✓Vraag hier gratis offertes aan bij erkende installateurs en vergelijk!